altafswork.nl

exposities archief 2014

13-09-2014

Expositie 13 september 2014 te Zevenaar

 

KUNST OP NIVEAU

Kunst Nederland.


Ambulant expositie adres;

Kunstexpositie

Adres: Zonegge 1914

6903 GV ZEVENAAR

nicorighart@planet.nl


Uitnodiging:

Kunstexpositie op Zaterdag 13 September 2014 in Zevenaar van 13.00 uur tot 18.00 uur.

 

Op zaterdag 13 september aanstaande organiseert kunst Nederland, een kunstexpositie van de Amsterdamse Kunstenaar Altaf Kramer.

Altaf is internationaal bekend om zijn figuratieve, abstracte en expressionistische kunst. Wegens zeer bijzondere omstandigheden (die met de kunstenaar te maken hebben) is besloten voor deze kunstenaar een unieke expositie te organiseren.


Uniek, omdat de kunstenaar zelf aanwezig is, maar ook uniek omdat wij voor deze expositie een selecte groep van mensen hebben uitgenodigd.

Een selecte groep mensen waarvan wij verwachten dat zij zijn werk kunnen waarderen.

Kunst Nederland wil kunstenaars een podium geven waarop zij zich (met hun werk) zich kunnen presenteren aan een breed publiek.

Bij deze expositie hebben wij een meer geselecteerd publiek uitgenodigd.


U bent persoonlijk uitgenodigd deze bijzondere expositie bij te wonen en te genieten van de vele schilderijen die Altaf Kramer deze dag aan u zal tonen. Ook zijn de schilder en Art director  (B. Nauta), aanwezig.  Zij zullen u (desgewenst) van informatie voorzien en uitleg geven. Zo zullen zij deze dag vertellen over de bijzondere achtergronden van Altaf’s  inspiraties en geschiedenis. Indien u dat wenst, krijgt u persoonlijk uitleg.


De kunstwerken zijn te koop.


De filosofie van het kijken:


Ook zal er iets worden verteld over de filosofie van het kijken en onderzoeken. De basis voor deze wijze van schilderij onderzoek is gebaseerd op de theorie van Prof.dr.ir  Mieke Boon. Mevrouw Boon is verbonden aan de TU Twente. Zij geeft met haar boek (de filosofie van het kijken) de kijker meer inzichten en plezier aan het ontdekken en beleven van kunst. Aan de hand van een presentatie (met beelden van de schilderijen) van Altaf Kramer, wordt de kijker meegenomen in deze filosofische beleving. De kijker leert zelf te onderzoeken hoe hij aansluiting vindt bij de inspiratie van de schilder. Men zoekt zelf naar de diepere betekenis en gevoelens die het doek bij hem of haar oproept. De power point presentatie geeft een indruk hoe een kijker zijn schilderijen heeft geïnterpreteerd en welke filosofische benadering hier achter zit.


Mijn schilderdoek is de spiegel van ieders eigen ziel. (Zoals Kramer het zelf noemt).


Op de website: www.altafswork.nl   kunt u een deel van zijn werk (dat op deze expositie te zien is) vooraf bekijken.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tijdens de expositie zullen wij de genodigden voorzien van exquise hapjes en een heerlijk glas wijn.


Wijn: Een goed glas witte droge wijn en/of water.

Kopje heerlijke courgette soep.
Een frisse cocktail van kreeft met toast / boter.
Een verse kleine huzaren met een verfijnd flensje gevogelte
Vers fruit cocktail

Indien u geïnteresseerd bent (met twee of meer personen) te komen, wil ik u verzoeken ons hiervan even op de hoogte te stellen.

De uitnodiging is geheel vrijblijvend en er zijn aan uw komst geen kosten verbonden.

Maar we willen graag een indruk hebben hoeveel mensen onze expositie gaan bezoeken.

Melding:

Wilt u mij via nicorighart@planet.nl even laten weten met hoeveel mensen u komt.

Vermeld even u naam en aantal: bv  Janssen  - 2